Täljkniv bäst i test – hitta bästa täljkniven!

Senast uppdaterad 4 juni 2023

Letar du också efter täljkniv bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! I denna artikel listar vi nämligen de bästa täljknivarna!

Som sagt så kan en täljkniv användas till allt möjligt. Allt från att tälja en stabil pinne att grilla korv med till att hjälpa dig göra upp en eld. En täljkniv är helt enkelt ett måste för dig som älskar att vara ute i naturen och kampa osv! Här nedanför kommer du kunna läsa våra tre recensioner på tre olika täljknivar. Längre ned i artikeln kan du även ta del av våra svar på vanliga frågor som kan uppstå under ditt sökande.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.se

Täljkniv bäst i test

1. Marttiini

2. Brusletto

3. Morakniv

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Marttiini täljkniv – testvinnare!

Marttiini täljkniv

Den självklara vinnaren på vår täljkniv bäst i test lista är denna fantastiska täljkniv från det finska företaget Marttiini! Denna kniv har allt det man kan önska sig från en täljkniv!

Detta är en grym kniv passar att använda till det mesta! Tack vare dess storlek är den dessutom alltid lätt att ha med sig. Bladet på denna kniv är 11 cm långt och hela kniven har en total längd på 23 cm.

Bladet på denna vackra kniv är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är gjort av masurbjörk. Kniven kommer med en läderslida så att du kan förvara kniven säkert när den inte används.

Denna vackra kniv kommer med en vacker gravyr med tema från Lappland både på själva bladet men också på läderslidan. Detta är helt enkelt en kniv i toppklass och en solklar vinnare på vår lista!

Brusletto täljkniv

Brusletto täljkniv

Den nästa deltagaren på denna lista kommer från knivtillverkarna Brusletto! Denna kniv kan du använda till allt möjligt!

Denna täljkniv från Brusletto är en kniv designad för dig som gillar friluftsliv och vill ha en funktionell kniv i traditionell design. Det starka bladet är tillverkat i rostfritt stål och skaftet är gjort av oljad norsk björk. Just knivens handtag är utformad för stabilitet och att passa i de flestas händer.

Dessutom så kommer denna kniv med en svart läderslida med säkerhetsinlägg. Denna kraftiga och stabila kniv med en bladlängd på 8,9 cm och en totallängd på 19,5 cm är en stor rekommendation från oss!

Morakniv täljkniv recension

Morakniv täljkniv

Morakniv är en av de största tillverkarna i Sverige när det kommer till grymma friluftslivs knivar. Denna högkvalitativa täljkniv är inget undantag!

Denna täljkniv är utmärkt för dig som letar efter en lite billigare täljkniv men fortfarande vill ha en kniv av bra kvalité! Just denna kniv är specifikt utformad för slöjd och täljning!

Detta är en kniv med ett smalt och spetsigt knivblad i laminatstål. Med det korta, smidiga bladet kan du enkelt jobba precist och verkligen komma åt alla detaljer i din täljning. Denna kniv har en bladlängd på 6 cm och en totallängd på 16,5 cm.

Dessutom så har denna kniv en utmärkt stabilitet under användning. Den fulla sticktången som löper genom hela handtaget ger både styrka och stabilitet medans du täljer. Handtaget är gjort av oljad björk, vilket ger en naturlig känsla! Detta är helt enkelt ett utmärkt och billigare alternativ!

Vanliga frågor

Det är vanligt att det förekommer en del vanliga frågor när man ska hitta och välja produkter online. Men du behöver inte oroa dig! Vi finns här för att hjälpa dig. Här nedanför kan du läsa våra svar på några vanliga frågor.

Hur mycket kostar en täljkniv?

En bra täljkniv kostar lite över 500kr. Då får du en sylvass kniv med bra förmågor att tälja.

Vad är en täljkniv och vad används den till?

En täljkniv används precis till det som namnet antyder, att tälja! Självklart så kan den ju användas till massor av andra saker. En täljkniv kan användas till slöjd och att tälja olika typer av trä. Den kan även användas när du är ute i skogen och behöver tälja veden till brasan eller pinnen till grillningen.

Om du istället vill ha en mer allmän kniv kan du kolla in vårt test av jaktknivar!

Bästa täljkniven

Hur hittar man den bästa täljkniven?

Det kan vara knepigt att veta exakt vad som gör en bra täljkniv bra. Om du är i en situation där du inte vet vad du ska titta efter när du ska välja en täljkniv så behöver du inte oroa dig längre! Vi hjälper dig. Här nedanför kan du läsa några tips på saker att titta efter när du ska välja en täljkniv.

Storlek

Storleken på själva kniven är viktigt att ha i åtanke när du ska välja ut en täljkniv. Det är viktigt att täljkniven är bekväm i din hand under användning så att du inte anstränger handleden för mycket. Om du har en stor hand så skulle en lite större kniv passa dig medans om du har en liten hand så passar nog en mindre.

Material

En annan sak som är viktig att tänka på är knivens material. Du vill ju ha en kniv som kan hålla länge och även är stark nog för att ta sig igenom olika typer av trä. En kniv med ett lagom tjockt blad i rostfritt stål är att föredra samt ett handtag i ett bekvämt material exempelvis oljad björk.

Pris

Priset är alltid viktigt att tänka på när du väljer en produkt. Alla har inte råd att lägga mycket pengar på till exempel en täljkniv. Just därför är det viktigt att du hittar en kniv som faller inom din prisklass men som också har de kvalitéer som du letar efter i en täljkniv. Det finns mängder av täljknivar till lägre priser som fortfarande har en bra kvalité.

Hur gjorde vi vårt täljkniv test?

Det första som vi gjorde när vi påbörjade vårt täljkniv test var att hitta några varianter online som presterat bra enligt tidigare kunder. När vi väl hittade de populäraste varianterna så läste vi mer ingående om dem.

Vi samlade information främst från kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med informationen som vi samlade kunde vi sedan skriva våra egna recensioner.

Slutligen så var det dags att sätta ihop och rangordna själva bäst i test listan. Detta gjorde vi genom att jämföra de olika täljknivarnas kvalitéer mot varandra. I jämförelsen ingick storlek, material och pris.

Källor