Senast uppdaterad 5 juni 2023
Letar du också efter värmesulor bäst i test 2024? Då har du kommit rätt! Vi hjälper dig hålla fötterna varma i vinterkylan.
När det är som allra kallast under vintermånaderna är det många som fryser om fötterna, och att frysa om fötterna kan förstöra verkligen hela utflykten. I denna artikel ska vi gå djupare in i fyra av de marknadsledande värmesulorna, för att du ska kunna hitta den som passar dig bäst och håller dina fötter bekväma i vinter.
*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pnjakt.se, pricerunner.se & outdoorexperten.se
Alpenheat Lithium värmesulor – bäst i test!
Alpenheat Lithium värmesulor har två stycken uppvärmningssteg med uppvärmningselement som är anatomiskt formade. Den uppvärma inläggningssulan har oerhört bra isolerande egenskaper och absorberar fukt på ett utmärkt sätt vilket skapar perfekt klimat för din fot i skon.
Värmesulorna kommer med ett kompakt batteripaket med integrerad styrelektronik. Detta monteras på ett medföljande fäste som sedan kläms eller skruvas fast på skon. Sulans två uppvärmningsteg kan väljas och regleras med hjälp av batteripaketet, denna värmesula har dessutom en unik Boost funktion som skapar intensiv värme i sex minuter och kopplar därefter automatiskt tillbaka till något av de valda uppvärmningsinställningarna. Två LED:er visar sedan vilket uppvärmningssteg du valt.
Sulan är 3 mm tjock och är konstruerad för att andas mycket bra. Sulorna håller värmen i 12 till 24 timmar och till sulorna medföljer också uppladdningsbara batterier. Enligt oss är dessa de bästa värmesulorna 2024!
Avignon värmesulor recension
Avignon värmesulor är en stötdämpande och mycket bekväm värmesula tillverkad i en kombination av foam, polyester och PU.
Sulans värmesystem sitter på undersidan av den främre delen och har tre stycken värmenivåer mellan 40, respektive 50 och 60 grader. Batterierna finns inuti sulan och styrs med en liten och smidig fjärrkontroll som passar perfekt att ha i fickan.
Sulorna kan dessutom genom en enkel klippning få rätt passform för just dina fötter och skor.
Ett laddningskit med micro USB ingår med värmesulorna. När du vill ladda de stoppar du in micro USB:n på ett smidigt sätt via sulans bakdel, de meddelar dig sedan via små LED lampor hur mycket de laddats. När laddningen är klar trycker man på “on”-knappen och sulorna tar då emot en signal från fjärrkontrollen.
Sulorna har också en smart funktion vilket aktiverar ett sparläge när de legat still en längre period. Tvätta inte dessa sulor i tvättmaskin då de riskerar att gå sönder, torka istället med en fuktig trasa.
Avignon har skapat ett par riktigt bra värmesulor här som dessutom är lite billigare än testvinnarna.
Skistart Thermal värmesulor recension
Värmesulorna Thermal Trådlös från Skistart är ett par mycket sköna och smarta värmesulor för både män och kvinnor med kalla fötter som behöver värmas.
Dessa värmesulor passar för alla olika vinteraktiviteter i naturen, vare sig det är jakt, skidor, promenad eller skridskoåkning, de kommer hålla dig varm!
Batteriet är integrerat i sulan och laddas via USB, och en laddning räcker mellan 5-6 timmar vilket ger dig mycket tid att utföra dina önskade vinteraktiviteter. Temperaturen på sulan kan regleras runt 38 grader.
*Finns för både män och kvinnor
Digitsole Warm Series V7 recension
När du lider av kalla fötter kommer Digitsole Warm Series V7 hålla dina fötter varma oavsett vilken aktivitet du ägnar dig åt. När du är ute och vandrar i vintern, jagar, fiskar, äventyrar eller bara avnjuter en varm choklad i snön kommer du hållas varm om fötter med dessa!
Värmesulorna kopplar du upp via Bluetooth på din telefon och reglerar värmen med en app som är speciellt framtagen för just den här modellen. Appen finns att ladda ner både för iOS och Android. Förutom att reglera värmen på sulorna kan du dessutom via appen hålla koll på hur många steg du har tagit, hur långt du har gått och hur många kalorier du har bränt.
Sulorna har en termostat som kan reglera värmen automatiskt vid en komfortabel temperatur mellan 30 och 35 grader, men kan även värma upp till 45 grader om så önskas. En annan smart funktion i appen är värmetimern som tillåter dig att ställa in hur länge du vill att en värmecykel ska pågå.
Batteritiden är upp till sex timmar beroende på väder och vilken värme du ställt in. Via micro USB laddas de dessutom upp på bara två timmar.
Vanliga frågor om värmesulor
Varför värmesulor?
Kort sagt så är värmesulor ett mycket smart och bekvämt sätt att hålla fötterna varma när du inte vill låta kylan hindra dig från att göra vinteraktiviteter.
När behöver man värmesulor?
Du kan använda värmesulor när du vill, så fort du känner dig frusen om fötterna. Oavsett om du är fiskare, jägare, skidåkare eller bara friluftsälskare så vet man känslan av frysa hejdlöst om fötterna, och när kylan väl har bitit sig fast är det svårt att vilja fortsätta vara ute. Men värmesulor är botemedlet mot frusna tår och fötter.
Värmesulor eller värmestrumpor?
Värmestrumpor fungerar genom inbyggda värmeelement som kopplas ihop med ett batteri i strumpan som sedan värmer via värmeslingor. Värmesulor värmer istället upp foten via sulan, alltså underifrån. Det finns ingen som är bättre eller sämre än den andra utan det handlar helt om vad man själv tycker och föredrar.
Är värmesulor vattentäta?
Det är svårt att göra värmesulor vattentäta, då de fungerar med hjälp av ström. Det kan inte heller vara vilket material som helst då de ska vara så bekväma som möjligt. Men många värmesulor är vattenresistenta vilket gör att de tål vattenpölstrampande, de är dessutom bra på att absorbera fukt för att hålla dina fötter så torra som möjligt.
Hur använder man värmesulor?
Värmesulor fungerar precis som vanliga sulor, man lägger ner de i skon och de fyller nästan samma funktion som ett par vanliga sulor i skorna. Det speciella med värmesulor är att de värmer foten via batterier.
Hur lång batteritid har värmesulor?
Batteritiden på värmesulor kan variera beroende på vad det är för slags batteri, vilket märke och vilken modell. För det mesta brukar värmesulorna dock ha en batteritid mellan 6 och 15 timmar, men det finns såklart modeller som har både kortare och längre batteritid. Batteritiden avgörs till stor del av vilken värmeinställning du väljer, ju varmare ju kortare blir batteritiden.
Hur väljer man de bästa värmesulorna?
När du ska köpa ett par värmesulor finns det några saker som du bör ha i åtanke. Detta kan till exempel vara om du vill ha värmesulor med externa eller inbyggda batterier, hur du vill att värmespridningen ska vara; vilket kan variera mellan modell och märke eller från person till person. En tredje sak kan vara hur lång batteritid som du önskar eller hur du vill kunna kontrollera och reglera värmen; från en app eller en fjärrkontroll. Dessa är några av de saker du bör tänka över när du ska köpa ett par värmesulor som passar dina behov så bra som möjligt
Det första valet du ställs inför är ifall du vill ha batterierna externa som fästs vid skon/ankeln, eller om du vill ha batterier integrerade i själva sulan. Alpenheat Lithium värmesulorna är det enda paret vi recenserat med externa batterier. Men alla fyra paren är försedda med uppladdningsbara batterier vilket gör att du slipper köpa nya efter varje användning.
Att ha värmesulor med inbyggda batterier är definitivt det smidigare alternativet enligt oss. De värmesulor som har integrerade batterier är ofta mycket enkla och smidiga att ladda. Men en nackdel kan vara att det finns en risk att det bildas en onaturlig buckla i sulan där batteriet sitter. Det leder ibland till att man får ont i foten, speciellt om man åker skidor och använder hårt åtsittande pjäxor. Fördelarna med att ha integrerade batterier i sulorna är alltså att du slipper ha ett batteri fastklämt på skon/ankeln, vilket också gör integrerade batterier till en snabbare och smidigare lösning med minimala sladdar. Vissa tycker dessutom att det är fult och obekvämt med ett extern batteri, men det är upp till var och en att avgöra själv.
Batteritiden är en avgörande faktor som bestämmer ifall en värmesula är bra eller dålig och huruvida dyr den blir. Med en väldigt billig värmesula kan batteritiden vara hopplöst dålig, vilket förhindrar dig från att göra längre vinteraktiviteter utan att behöva frysa om fötterna. Om du väljer ett par värmesulor med väldigt bra batteritid kommer priset däremot gå upp. Du får helt enkelt väga själv, låg batteritid eller dyr prislapp. Batteritiden brukar ligga på runt 3-4 timmar på billigare modeller, medan dyrare modeller har en batteritid på upp till 12 timmar.
Viktigt att inte glömma är också att batteritiden påverkas till stor del av vilken värmenivå du har på sulorna. Det gör att du inte kan räkna med en batteritid på sex timmar om du har max-värme konstant.
Hur gjorde vi vårt test av värmesulor?
Vårt test av värmesulor inleddes med att först och främst hitta några modeller som passade. Dessa hittades genom att främst titta på kundrecensioner, men också vilka som var mest populära.
Vi tittade sedan på dessa kundrecensioner, och produktbeskrivningar. Med informationen vi hittat skrev vi sedan våra egna recensioner. Vi rankade därefter de olika modellerna i vår topplista som du hittar längst upp i den här artikeln.
Källor
- https://www.outdoorexperten.se/p-60023-skistart-vrmesula-thermal-trdls-men.aspx
- https://www.outdoorexperten.se/p-52980-digitsole-warm-series-v7.aspx
- https://www.pnjakt.se/art/avignon-varme-sula.php
- https://www.pnjakt.se/art/alpenheat-varmesulor-lithium.php
Avslutande ord
Alltså finns det olika faktorer att bejaka för dig som ska köpa ett par värmesulor. Vi hoppas att denna artikel kan hjälpa dig att hitta ett par som passar så bra som möjligt för dig, dina behov och dina kalla fötter. Lycka till!
Jonathan är Utinaturs absolut största jakt och fiskexpert. Detta gör att han har koll på det mesta inom utomhusliv men en expertkunskap när de just kommer till jakt och fiskeprylar.