Skidhandskar herr bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Senast uppdaterad 4 juni 2023

Är du också ute efter skidhandskar herr bäst i test? Då har du hittat till rätt sajt! Nedan hittar du all information du behöver för att välja de allra bästa skidhandskarna.

Skidsäsongen står för dörren och det börjar bli dags för den prospektive skidåkaren att kolla in utrustning. Om du vill hålla händerna i gott skick under skidsäsongen är ett par ordentliga skidhandskar ett måste, men att välja rätt modell är inte alltid lätt.

När det kommer till skidhandskar finns det nämligen ingen universallösning. Vilken typ av handske du behöver beror på de förhållanden du ska åka skidor i och vilka personliga preferenser du har. I den här artikeln jämför vi tre olika typer av skidhandskar så att du kan hitta det bästa paret för dina behov.

*Den här artikeln innehåller reklam genom annonslänkar för outnorth.se

Skidhandskar herr bäst i test

1. Black Diamond skidhandskar herr

2. Black Diamond Mission LT

3. The North Face Montana

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

1. Black Diamond skidhandskar herr – bäst i test!

Black Diamond skidhandskar herr
Black Diamond skidhandskar herr

Om du är ute efter ett par riktigt bra skidhandskar för herr bör du överväga Midweight Softshell-handskarna från Black Diamond. Dessa handskar är utformade för att ge både värme och komfort med ett andningsbart softshellmaterial som också är vindtätt. Perfekt för högintensiva aktiviteter i milda förhållanden.

Dessa handskar från Black Diamond har en läderhandflata för ökad hållbarhet, samt ett PrimaLoft® Gold foder för extra isolering. Tummen och pekfingret på handskarna är kompatibel med kapacitiva touchskärmar och går därför att använda med din smartphone.

Muddarna i neopren stänger ute väder och gör handskarna enkla att ta på och ta av sig. Black Diamonds Midweight Softshell-handskar tar hem bäst-i-test-titeln!

2. Black Diamond “Mission Lt”

Black Diamond Mission LT
Black Diamond Mission LT

Även nästa handske i vår lista kommer från Black Diamond. Dessa handskar är perfekta för alpin klättring, bergsklättring och skidåkning. De har en vattentät, andningsbar Gore-Tex-insats och en handflata i getläder. Med ripstop på utsidan av handen får du adderad slitstyrka.

Tunn Thinsulate-isolering gör dessa handskar mycket lämpliga för varmare vinterdagar. Black Diamond Mission LT har fem fingrar och kommer i storlekarna S-XL. Fodringen är i polyester och handsken är lätt vadderad. Förutom att vara vattentäta är dessa handskar även vindtäta.

3. The North Face “Montana”

The-North-Face-Montana-Futurelight-Etip-Gloves-M
The North Face Montana

The North Face kniper tredjeplatsen i vår lista med sina Montana Ski Mittens. Dessa slitstarka skidvantar är tillverkade i återvunnet material och sportar ett WindWall-tyg som stänger ute kylan samt ett Heatseeker™ Eco-syntetfoder för att hålla dina händer varma. Dessa alpina handskar är både vatten- och vindtäta tack vare sitt DryVent™-membran med förseglade sömmar.

För inkapsling av värme används två lager isolering som tillsammans skapar en luftficka för separation av varm och kall luft. Längs handryggen består fodret av mjuk sherpafleece och längs handflatan fylls samma funktion av supermjuk TKA 1000-fleece. Handflatan är i fuskläder.

Andra funktioner i The North Face Montana inkluderar nästorkare, handledsrem, klämmor för ihophållning av handskarna, kompatibilitet med pekskärm samt ett precurve-system som låter dina fingrar anta en mer naturlig hållning när de slappnar av i handsken. Justering av handskarna görs enkelt med remmar längs ovansidan av vardera handske.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett par skidhandskar för herrar?

Det finns ett stort utbud av skidhandskar för herrar och du kan ofta hitta fullgoda alternativ för en prislapp någonstans mellan 450 kr och 700 kr.

Ska man ha handskar eller tumvantar?

Detta beror på vad du vill använda vantarna/handskarna till, samt hur varm du är om händerna. Om du tenderar att frysa om fingrarna är vantar bättre, men detta är inte det bästa valet för mer avancerad användning, vilket vi utforskar ytterligare längre ner i artikeln.

Hur väljer man de bästa skidhandskarna?

Det finns några saker att tänka på innan du köper dina skidhandskar.

  • Först och främst måste du bestämma vilken typ av handske du behöver. Behöver du en vattentät handske eller en som är mer andningsbar? Vattentäta handskar är bra om du som planerar att åka skidor i våta förhållanden, men de kan få dina händer att svettas mer.

Om du väljer en vattentät handske ska du se till att den har bra ventilation för att förhindra att dina händer blir för svettiga. Ju mer fukt du har i vanten desto större risk löper du att frysa om händerna under perioder av lägre aktivitet.

  • En annan sak att tänka på är formfaktorn. Vantar är vanligtvis varmare än handskar, men de kan vara mindre fingerfärdiga. Om du planerar att göra många aktiviteter som kräver fingerfärdighet, som att dra upp blixtlåset till jackan eller justera glasögonen bör du troligen välja handskar i stället.
  • Slutligen bör du tänka på handskens stil. Vill du ha en handske som är formsydd eller en som är mer pösig? Med formtäta handskar håller du händerna mer isolerade, men de kan vara svårare att ta av och på. Pösiga handskar är lättare att ta på och av, men riskerar att släppa in kall luft till händerna.

Hur gjorde vi vårt herr-skidhandskar test?

Vi bestämde oss nu inför vintern att gå igenom de av konsumenterna högst rankade skidhandskarna för herr och sålla fram ett urval baserat på kriterier såsom isolering, fodring, flexibilitet och tålighet. Ur denna sållning fick vi fram de handskar som återfinns i detta test. En ytterligare sållning på samma kriterier producerade rangordningen.

Källor