Handvärmare bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Senast uppdaterad 4 juni 2023

För dig som letar efter handvärmare bäst i test är detta den perfekta artikeln för dig! Nedan hittar du nämligen svaret på vilken som är den bästa handvärmaren.

Om du är frusen om händerna kan en handvärmare vara det perfekta komplementet till din vinterutstyrsel. En handvärmare placeras med fördel inne i dina vantar eller i en ficka och kan på så sätt hjälpa till att värma upp dina händer även under de kallaste dagarna.

I den här artikeln jämför vi tre olika handvärmare för att hjälpa dig till ett klokt beslut. I slutet av artiklen besvarar vi även några vanliga frågor om handvärmare och går igenom vad man bör tänka på inför sitt köp.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kjell.com, pricerunner.se & outnorth.se

Handvärmare bäst i test

1. Lifesystems handvärmare

2. Rubicson handvärmare

3. Thermopad handvärmare

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Lifesystems handvärmare – testvinnare!

Lifesystems handvärmare

Bäst i test i vår lista är denna uppladdningsbara handvärmare från Lifesystems. Denna kompakta enhet håller värmen i upp till sex timmar och har ett batteri som kan laddas fullt på fyra timmar. Från och med aktivering tar det endast 10 sekunder för den att värmas upp och vara redo att placeras i din handske eller ficka.

Lifesystem har inkluderat en smart extrafunktion i denna handvärmare som tillåter dig att använda den som powerbank vid behov. Detta möjliggörs via anslutning med USB-kabel. Samma anslutning används sedan för att ladda upp själva handvärmaren. Under pågående laddning indikeras detta av LED-dioder.

Rubicson handvärmare

Rubicson handvärmare

Rubicson lyckas med sin handvärmare knipa andraplatsen i vår lista. Denna handvärmare kan hålla dina händer varma i upp till 1,5h. Handvärmaren är elektrisk och uppladdningsbar och kan hålla en temperatur om ca 45 grader i nollgradigt välder.

Även här finns en smart extrafunktion i form av en ficklampa som är perfekt att använda om du är ute och tältar eller av någon annan anledning behöver lite extra ljus.

Rubicsons handvärmare passar perfekt i handflatan och kommer med ett sele som du kan knyta runt handleden för att minska risken för förlust. Med hjälp av en grön LED-indikator signalerar handvärmaren att den är påslagen.

Thermopad handvärmare

Thermopad Handvärmare

På tredje plats återfinns den enda kemiska handvärmaren i vår lista. Thermopads handvärmare kan liksom de andra två handvärmarna bekvämt placeras i dina vantar eller i ett par fickor som du vill placera händerna i. God värmeöverföring utlovas då temperaturen kan komma upp i 68 grader. Själva handvärmaren är en liten kudde och i paketet kommer två sådana kuddar så att du kan ha en till vardera hand. Inuti kudden finns en blandning av naturliga material där bland annat järn, salt, kol, vatten och vermikulit ingår.

Kudden har ett andningsbart membran och när blandningen reagerar med syre värms den upp och håller kudden varm i hela 12 timmar. Ingen förvärmning krävs då handvärmaren börjar stiga i temperatur direkt vid öppning. När en handvärmare har använts i drygt 12 timmar går den inte att använda igen. Dessa är alltså engångsvärmare. Vid avslutad användning kan du göra dig av med handvärmarna i dina vanliga hushållssopor.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en handvärmare?

Elektriska handvärmare brukar kosta mellan 200 kr och 450 kr. Kemiska handvärmare är betydligt billigare och brukar kosta runt 30-40 kr per paket. Dessa måste dock köpas på nytt inför varje användning.

Ska man ha en laddbar handvärmare?

Du som frekvent har användning av en handvärmare gör klokt i att skaffa en laddbar sådan. Över tid kommer detta vara det mest ekonomiska alternativet, framförallt i jämförelse med kemiska varianter.

Hur väljer man den bästa handvärmaren?

När du står i begrepp att välja en handvärmare bör du tänka på vilken typ av aktivitet du ska använda den till och hur länge den ska hålla. Kemiska handvärmare kan hålla i upp till 12 timmar, medan elektriska och uppladdningsbara handvärmare vanligtvis håller i upp till sex timmar.

Du bör också tänka på storleken på handvärmaren, eftersom vissa är utformade för att passa i en ficka medan andra är mindre och kan placeras i en handske eller vante. Något du även bör tänka på är att en kemisk handvärmare oftast bara kan användas en gång, vilket innebär att du måste köpa en ny för varje användning.

En bra handvärmare bör besitta en eller flera av följande egenskaper:

  • Lång värmehållning
  • Praktisk form som passar i vantar och/eller fickor
  • Extrafunktioner såsom powerbank eller ficklampa (om elektrisk)
  • Snabb uppvärmning

Kolla in vårt test av värmehandskar!

Handvärmare test

Hur gjorde vi vårt handvärmare-test?

Vi gjorde en djupdykning i handvärmar-marknaden och sorterade fram ett antal handvärmare som mottagit lovord från konsumenterna. Vi klassificerade sedan dessa mot ett antal kriterier såsom användningstid, passform, extrafunktioner och maxvärme. Detta renderade en lista med tre stycken handvärmare som vi sedan kunde rangordna inbördes med hjälp av samma kriterier.

Källor