Fiskeväska bäst i test – hitta bästa fiskeväskan!

Senast uppdaterad 6 juni 2023

Letar du också efter den bästa fiskeväskan? Då har du nämligen kommit rätt! I den här artikeln går vi igenom de bästa modellerna, samt sammanställer en fiskeväska bäst i test lista.

Att ha en fiskeväska är A och O när man ska ut och fiska. Alla fack, plats för massor av drag, och kanske till och med lite matsäck? Dessutom är faktiskt inte fiskeväskor allt för dyra och de håller nog livet ut.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för happyangler.se & pricerunner.se

Fiskeväska bäst i test

1. Daiwa prorex

2. iFish carry-all

3. Zebco Pro staff

Daiwa Prorex – testvinnare!

Daiwa prorex

Denna modell från Daiwa är den som enligt oss får titeln “bästa fiskeväskan”! En grym väska i medelstorlek som enkelt hängs över axeln.

På insidan hittas lådor för drag och en vaddering. Utsidan är gjord i slittåligt material för att klara av fastnande krokar och slängande i och ur bilen. På utsidan hittas även tre fack i olika storlekar med nät utantill. I näten får du plats med saker som vattenflaska eller andra vattentåliga extrapryttlar.

En rymlig fiskeväska gjord av högkvalitativa material är det du får! Det enda vi egentligen kan klaga på med denna modell är axelremmen som är lite för smal.

iFish fiskeväska

iFish carry-all

Denna fiskeväska är en riktigt bra variant för dig som söker ett billigt alternativ. Den kan hängas på axeln, men vi rekommenderar att du hänger den tvärs över kroppen istället. På så sätt kan du snurra runt den både för att vara på ryggen, och på bröstet för lättåtkomlighet.

En modern design av högkvalitativa tyger är en bra beskrivning på denna väskan. Som du ser på bilden är den dock mindre än genomsnittet och passar dig som inte vill ha med dig hela förrådet ut.

Allt som allt är det en mycket prisvärd fiskeväska för dig som letar efter en större väska, kanske något för dig som gillar att kasta?

Zebco Uni väska recension

Zebco pro staff

En annan modell från Zebco vi verkligen uppskattade var denna lilla variant. Den är lite mindre än ovanstående, och ännu smidigare! Den kan enkelt tas i handen och bäras med precis överallt!

För dig som förflyttar dig medan du fiskar är denna helt perfekt. Med dragen och andra prylar i väger den ofta inte mer än ett kilo totalt.

En grym fiskeväska för dig som vill ha något riktigt bärbart!

Mikado M-bag chestpack recension

Mikado M-bag chestpack
Mikado M-bag chestpack

Vi har valt att även ta med en magväska på vår topplista, och den som presterat bäst enligt oss var denna från Mikado. Går enkelt att ha på både mage och rygg, med bra stöd från sido-remmarna.

På ovansidan hittar du ett stort fack för dina lite mindre prylar som drag och beten. Detta fack är dessutom perfekt för matsäcken! På undersidan är ett stort fack som rymmer det allra mesta.

Den hamnade sist på vår lista eftersom vi inte tycker den rymmer särskilt mycket i jämförelse med hur jobbig den är att bära. Men om rygg- eller magväska är det du föredrar så är detta en grym variant.

Produkten har utgått*

Vanliga frågor

Du som aldrig haft en fiskeväska förut har säkert massor med frågor innan du gör ditt inköp. Därför har vi valt att inte bara skriva en fiskeväska bäst i test lista, utan också besvara lite av de vanliga frågorna.

Får man med lådor?

Med de flesta fiskeväskor får du med beteslådor, ja. Vi rekommenderar dock att du köper till en extra eller två om du har många beten. Då kan du enkelt byta ut beteslådan beroende på vilken typ av fisk du ska fiska just den dagen.

Behöver man verkligen en fiskeväska?

Ja! En fiskeväska kostar under femhundringen och är ett måste för alla fiskare. Det håller dina fiskeprylar organiserade och du slipper packa i och ur hela tiden. Dessutom är fiskeväskor mycket slittåliga och håller i princip en livstid.

Vad kan man använda istället för en fiskeväska?

En ryggsäck fungerar ungefär som en fiskeväska. Sedan kan du köpa till en dragväska att ha beten i. Det blir förstås svårare att sortera i väskan, men det fungerar ändå. Dock rekommenderar vi att du i så fall köper en slittålig outdoor-väska, så den inte går sönder.

Tänk dock på att en ryggsäck inte är vattentät på samma sätt som en fiskeväska.

Vad är en fiskeväska?

En fiskeväska är en specialväska designad för att hålla dina fiskeprylar. Den har en rad olika fack och uppdelningar för att underlätta organisationen av dina olika prylar. Väskan är också gjord i slit- och vattentåliga material för att klara av utomhusbruk.

Hur mycket kostar en fiskeväska?

En fiskeväska kostar nästan alltid under 500kr. Du kan hitta vissa modeller så lågt som 200kr, men medelpriset är ungefär 3-400kr.

Bästa fiskeväskan

Hur väljer man den bästa fiskeväskan?

Att ha en väska fylld med japanska fjäder-jiggar, sänkare och diamant-jiggar är en dröm, eller hur? Det är precis det en fiskeväska är till för! Nu kanske inte du har överdrivet dyra beten, men du behöver ändå någonstans att ha de. En väska underlättar dina fisketurer enormt, du kan till och med köpa flera olika för dina olika fisketurer! Istället för att släpa med dig den där tråkiga plastlådan kan du istället hänga en väska över axeln.

Men hur väljer man egentligen den bästa fiskeväskan då? Här är några av de kriterier vi använde för att skriva vår topplista:

Vattentålighet

Denna kanske verkar som en självklarhet, men faktum är den att alla fiskeväskor faktiskt inte är vattentäta! I många fall är inte hela väskan vattentät, men den har i alla fall något fack som är det. Där kan du lägga telefonen eller matsäcken.

Dragkedjor av kvalitet

Det första som går sönder på en fiskeväska är ofta dragkedjorna. Det är grymt irriterande och går ofta inte att reparera… Bara en trasig dragkedja sabbar hela väskan, så försäkra dig om att dragkedjorna är av kvalitet! YKK till exempel, är välkända dragkedjor av kvalitet som ofta hittas på fiskeväskor. Det behöver förstås inte vara ett märke på dragkedjorna, men du kan enkelt avgöra om de är av bra kvalitet genom att titta på tjockleken på öglan.

Tänk också på att dragkedjorna slits ut snabbare om du har tunga grejer i väskan. Försök därför sprida ut prylarna så mycket som möjligt i de olika facken.

Hållbarhet och design

Hållbarheten är såklart viktig, och det hör ihop lite med designen. Ibland kan dina fiskegrejer väga flera kilo, och då är det viktigt att ha en väska av slittåligt material. En fiskeväska måste vara tillverkad av högkvalitativa material med starka handtag och en skön axelrem.

Att väskan kommer med en löstagbar betesväska är också ett plus. Det gör att du slipper öppna den stora väskan om det regnar, då försvinner ju vitsen av dess vattentäthet!

Väskan måste också vara lättviktig, och helst stängas med hjälp av en magnet. Kardborreband slits ut väldigt snabbt, och framför allt när det kommer i kontakt med mycket vatten.

Mjuka fiskeväskor är också att föredra, de är lättare att bära med sig och tar även mindre plats när de inte används. De bästa modellerna har en mjuk utsida och en hård undersida för extra stöd.

Organisering

Organiseringen inuti väskan är förstås också en väldigt viktig kriterie. De flesta fiskeväskor kommer med minst en betesväska som kan lyftas i och ur. Detta gör det också väldigt enkelt att byta ut dragen beroende på vilken fisk du ska fiska just den turen.

Det är också viktigt att du har tillräckligt med fack i väskan. Många större väskor har flera ytterfack för maximalt utrymme, dessa är att föredra. Innerfacken vill du helst ha ganska uppdelade med ett stort utrymme för dina betesväskor.

Förutom utrymme har den bästa fiskeväskan flera fack som är helt vattentäta. Det bör i alla fall vara sådana på 3 av sidorna på väskan.

Axelremmen

Att axelremmen ska vara komfortabel är en självklarhet! Den ska distrubera väskans vikt så bra som möjligt över hela axeln.

Viktiga funktioner här inkluderar nylon-konstruktion, justerbar rem, rätt vikt-distrubition och bra stygn för extra slittålighet. Just den sista där är nog viktigast, de flesta fiskeväskor som går sönder är just av den anledningen…

Storlek

Vi valde att ta med så många storlekar som möjligt i vår topplista, så att du kan välja fritt. Tänk lite på vad du gillar att fiska, och välj väska därefter.

Om du gillar att kasta rekommenderar vi en liten modell som enkelt kastas över axeln.

Om du gillar att fiska från båt eller brygga rekommenderar vi en stor, traditionell fiskeväska. Då får du helt enkelt plats med mer prylar. Eftersom du inte ska bära runt den så mycket så gör det inget att den är lite tung.

Om du vill ha mer grejer än i en liten axelväska, men ändå vill ha en portabel modell så kan en mag- eller ryggväska vara det bästa alternativet. Då får du plats med mer prylar, men är ändå lika mobil.

Fiskeväska test

Hur gjorde vi vårt fiskeväska test?

Vårt fiskeväska test började med att titta lite på vad marknaden hade att erbjuda. Vi valde sedan ut några få modeller som fått bra kundbetyg.

När vi hittat de populäraste modellerna så tittade vi på kundrecensioner och produktbeskrivningar för att få en bättre uppfattning. Med informationen som hittats skrev vi sedan våra egna recensioner om vardera väska.

Vi behövde knyta ihop säcken med en fiskeväska bäst i test lista också! Men för den behövde vi jämföra de olika modellerna. Den jämförelsen gjordes med kriterier som funktionalitet, pris och slittålighet.

Källor