Campingstol bäst i test – hitta bästa campingstolen!

Senast uppdaterad 4 juni 2023

Är du också ute efter campingstol bäst i test? Då har du kommit rätt! Vi hjälper dig i den här artikeln hitta den absolut bästa campingstolen för att underlätta ditt semestrande.

När man är ute på tur så vill man ju ha en skön och smidig campingstol med sig, men det kan vara svårt att veta just vilken campingstol som är just både skön och smidig. Därför har vi valt att göra denna artikel för att du enkelt ska kunna hitta den perfekta campingstolen för just dig och din semester. Du kommer att få läsa om några olika campingstolar som enligt oss är bäst i test och sedan får du en guide till hur du hittar och väljer ut den bästa campingstolen för dig.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.se

Campingstol bäst i test

1. Helinox Chair One

2. Eno Lounger SL

3. Big Agnes Skyline UL

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

1. Helinox Chair One campingstol – testvinnare!

Helinox Chair One
Helinox Chair One

Detta är en lättviktig campingstol från märket Helinox som är väldigt slitstark, den går alltså inte sönder i första taget. Denna stol är extra bra för dig som ska ut på vandringssemester i sommar och behöver bära med dig en stol. Denna stol har nämligen en väldigt lätt konstruktion som gör att den är väldigt enkel att bära med sig på bland annat vandringar.

Stolen är också extremt enkel att montera upp och du behöver inte använda dig av en massa jobbiga verktyg. Stolsramen är gjord av något som kallas för legerade DAC-aluminiumrör. Sitsen är gjord av vävd polyester och den är både UV- och väderresistent. När du köper denna stol har du även hela fem års garanti om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med den.

Enligt oss är denna den absolut bästa campingstolen på marknaden idag!

2. Eno Lounger SL

Eno Lounger SL
Eno Lounger SL

Detta är en campingstol från märket Eno som både är smidig och enkel att ha med sig ut på de allra flesta turerna. I denna campingstol kan vi lova dig att du kommer att sitta riktigt skönt när du är ute i naturen och fiskar, campar eller vandrar.

Denna fantastiska stol har en otroligt stabil och tålig design vilket gör att den är lätt att fälla in och ut. Själva sitsen på stolen är gjord av ett högkvalitativt nät. Det faktum att det är nät på sittdynan är bara ett plus eftersom det då inte blir allt för varmt på sommaren.

Stolen väger ynka 1,6 kilo så du kommer lätt att kunna bära runt på den. En bra campingstol helt enkelt!

3. Big Agnes Skyline

Big Agnes Skyline UL
Big Agnes Skyline UL

Denna ska du kika på om du är ute efter den bästa campingstolen. Denna campingstol är både enkel och smidig att bära med sig ut på alla friluftsaktiviteter och äventyr.

Utöver dess lätta vikt, är den även bekväm att sitta på, vilket är viktigt när du är ute i naturen. Alla material som denna campingstol tillverkas av är väldigt slitstarka. Själva stolen är väldigt enkel att sätta upp och du behöver inte krångla en massa för att få upp den.

Det som vi tycker är bäst med denna campingstol är att den till och med får plats i din väska, och packningskilon är viktiga!

4. Big Agnes campingstol

Big Agnes campingstol
Big Agnes campingstol

Det här är en helt fantastisk campingstol från märket Big Agnes. Denna stol är inte bara lätt och enkel att bära med sig, den är även väldigt bekväm att sitta på. Ingen risk att få ont i kroppen efter att du suttit i den “för länge”.

Stolen fungerar utmärkt att ha med sig på en camping, picknick, konsert eller varför inte på roadtrippen? Hela stolen tillverkas i ett material som både är slitstarka och bekväma.

Väldigt enkel att packa ihop och fälla upp, och den blir heller inte allt för stor som nedpackad. Om du är ute efter en väldigt lätt campingstol så är denna absolut perfekt för just dig, själva campingstolen väger nämligen endast 992 gram.

En annan kul grej är att stängerna är gjorda av flygplansaluminium, vilket gör att de är väldigt hållbara.

Allt som allt en riktigt bra campingstol för dig som till exempel vandrar och bär med dig packningen. Den väger under 1 kilo!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en campingstol?

Priset på en campingstol varierar väldigt mycket beroende på vilket märke du köper och vilken modell av campingstol du väljer att köpa. Det finns mindre och enklare modeller av campingstolar som du kan köpa för mellan 100-500 kronor men dessa burkar inte vara speciellt hållbara. De bästa campingstolarna ligger runt tusenlappen.

Kan man bära med sig en campingstol?

Ja man kan bära med sig de allra flesta campingstolarna.

Var kan man köpa campingstol?

Campingstolar kan du köpa i de allra flesta friluftsbutikerna. Självklart kan du även hitta många bra campingstolar online som du enkelt kan beställa hem.

Bästa campingstolen

Hur väljer man den bästa campingstolen?

När du ska köpa en campingstol så kanske du funderar över vad du ska tänka på och titta efter för att hitta den absolut bästa campingstolen för just dig. Detta kommer du att få svar på om du fortsätter att läsa här.

Så hittar du den bästa campingstolen för just dig

För att hitta den bästa campingstolen för just dig så behöver du först och främst fundera över vilka egenskaper du vill att just din campingstol ska ha. Ska den ha fack för en termos? Ska den gå att fälla ihop? Ska den vara lätt eller tung? Vara skön att sitta i? Vara slitstark? Detta är några saker som du kan fundera på innan du börjar ge dig ut på jakt efter den perfekta campingstolen.

Något annat som också kan vara bra att tänka på är att välja stol efter säsong. På sommaren vill man ju oftast ha en campingstol som inte blir allt för varm att sitta på, men på vintern kanske man istället vill ha en campingstol som inte blir för kall att sitta på. Vi rekommenderar dig därför att införskaffa två olika campingstolar – en för sommarsäsongen och en för vintersäsongen. Självklart behöver du ju inte införskaffa dig två olika stolar om du endast är ute på äventyr under sommarhalvåret.

När du sedan har funderat över vilken campingstol som skulle passa dig bäst så är det dags att ge sig ut i en butik eller gå in på nätet och leta efter en campingstol. Om du väljer att gå till en fysisk butik så är vårt tips till dig att ta hjälp av personalen i butiken som du valt att gå till. Du kan berätta för personalen vilken typ av campingstol du är ute efter så kan de hjälpa dig att plocka fram några exempel att kika på.

Vi rekommenderar dig starkt att provsitta några olika campingstolar och titta på vad de olika stolarna har för funktioner. Detta tycker vi är särskilt viktigt eftersom att du faktiskt ska spendera en hel del tid i stolen på din semester. När du sedan har hittat den perfekta stolen så kan du börja titta lite på priserna på de olika stolarna. Ofta kan samma modell kosta olika beroende på vilket märke den har. Du väljer självklart själv om du vill gå på den lite billigare modellen eller den lite dyrare.

Tänk på detta när du köper en campingstol på nätet

Om du istället väljer att titta på din campingstol på nätet så finns det några viktiga saker att tänka på. Bland annat så är det viktigt att du hittar en trovärdig sida på nätet som säljer bra och kvalitativa produkter. För att veta om en hemsida som säljer campingstolar är äkta och har kvalitativa produkter så rekommenderar vi kundrecensioner.

När du sedan har hittat en bra hemsida som du kan köpa en campingstol ifrån så rekommenderar vi dig starkt att läsa informationen eller beskrivningen om produkten innan du väljer en campingstol. Information eller beskrivning om produkten burkar stå under själva bilden på produkten. Det är viktigt att du läser hela beskrivningen för att verkligen veta att stolen är perfekt för just dig.

När du sedan har hittat en stol som du kan tänka dig att köpa så är ett väldigt bra tips att läsa recensioner även om produkten. Dessa recensioner brukar vara från tidigare köpare som berättar om sin upplevelse av campingstolen. Utifrån vad andra tycker, och självklart vad du själv tycker om stolen, så kan du bestämma dig.

Det sista du ska tänka på är priset. Om du är ute efter en så billig campingstol som möjligt så kan det vara bra att söka på campingstolens namn på Google, då brukar det komma upp en massa resultat på just den campingstolen du sökt på. Då kan du hitta samma campingstol men till ett mycket lägre pris.

Campingstol test

Hur gjorde vi vårt campingstol test?

För att komma fram till vilka campingstolar som är de absolut bästa på marknaden just nu så började vi med att ta fram de campingstolar som har fått bäst betyg på nätet.

Sedan läste vi alla recensioner om stolarna för att kunna komma fram till vilka som är bäst av de som fått högst betyg. När vi sedan hade plockat fram de bästa campingstolarna genom att gå igenom betyg, recensioner och beskrivningar om produkten så läste vi på en hel del om stolarna för att kunna ge dig en så rättvis beskrivning som möjligt.

Källor