Teleskopspö bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Senast uppdaterad 5 juni 2023

Letar du också efter teleskopspö bäst i test? Då har du hittat rätt! I den här artikeln hittar du vad vi tycker är det bästa teleskopspöt.

Ett teleskospö däremot ger dig möjligheten att fälla ihop ditt fiskespö och stoppa ner det i ryggsäcken. De flesta teleskopspön mäter mindre än en meter när dem väl är hopfällda och väger endast ett par kilo. Detta gör dessa spön till det perfekta alternativet för dig som ofta finner dig själv på resandes fot. I denna artikel så listar vi de teleskopspön som visat sig vara bäst i test under året som gått!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för happyangler.se & pricerunner.se

Teleskopspö bäst i test

1. Abu Garcia Max X

2. Fladen Maxximus IM6 tele

3. Shimano Vengeance AX

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

1. Abu Garcia Max X – testvinnare!

Abu Garcia Max X

Abu Garcia Max X är ett högklassiskt haspelspö som är gjort av kolfiber. Spöet väger väldigt lätt och har en styv känsla till det vilket gör det perfekt för dig som ämnar dig åt allmänfiske. Abu Garcia Max X är väldigt enkel och smidig att resa med då den endast mäter 60 cm lång när det viks ihop. Haspelspöet får plats i ryggsäcken likaväl som i träningstrunken och tål en hel del smällar tack vare dess styva kolfiberskaft.

Tillverkaren Mikado Nihonto rekommenderar att du använder dig av drag eller beten som väger upp till 30g när du fiskar med detta spö. Det är väldigt komplett spö för dig som vill ta ditt allmänfiske till en helt ny nivå.

Många experttest och uttalanden menar att Mikado Nihonto ML Telespin är med i racet för det bästa teleskopspöt på marknaden, och vi håller med!

2. Fladen Maxximus IM6 Tele

Fladen Maxximus IM6 tele

Fladen Maxximus IM6 Tele är ett väldesignat och stiligt haspelspö med en imponerande klinga gjord av en IM6-kolfiberblandning.

Detta teleskopspö kommer i två olika modeller, den ena modellen är 270 cm lång och den andra mäter 300 cm. Båda dessa modeller är enkla att ta med sig på resor, ha med i bilen eller även stoppa ned i ryggsäcken då spöet endast mäter 69cm hopvikt.

Det rekommenderas att använda beten eller drag som väger mellan 20 och 60 g med detta spö för bästa resultat. Fladen Maxximus IM6 är definitivt ett prisvärt spö. Vid inköp har du dessutom 12 månaders garanti.

Allt som allt ett riktigt bra teleskopspö för dig som söker en lite längre variant!

3. Shimano Vengeance AX SLIM Tele

Shimano Vengeance AX Slim teleskopspö

Shimano Vengeance AX SLIM är ett teleskopspö som är tillverkat och designat för dig som vill använda dig av antingen tyngre eller specifika beten när du kastfiskar.

Detta japansktillverkade haspelspö finns tillgänglig i tre olika modeller, där du kan välja den modell som passar dig och ditt fiske bäst. Två av dessa modeller mäter 279 cm där den mer avancerade modellen, och därmed dyrare, bör användas med en aning tyngre beten. Den tredje varianten mäter 300 cm och anses vara för dig som har gott med erfarenhet när det kommer till denna typ av fiske. Denna modell är utformad för beten som väger mellan 40 och 80 g. Alla tre modeller kan förstås vikas ihop när du reser och mäter då 94 cm lång.

Tillverkaren Shimano ger dig 24 månaders garanti när du köper deras fiskespön. Väldigt billig peng för så pass lång garantitid.

4. Fladen Universal Tele haspelspö recension

Fladen Universal Tele haspelspö

Fladen Universal Tele Haspelspö är ett teleskopspö som framför allt är utformat och tillverkat för att vara enkelt att resa med. Det är ett enklare haspelspö för dig som inte har alltför många års erfarenhet inom fiskandet. Fladens teleskopspö gör ett bra jobb att introducera dig till fiskevärlden och allt vad det innebär utan att det blir alltför överväldigande.

Spöt finns tillgängligt i tre olika modeller: 240 cm, 270 cm och 300 cm. Många av dess kundrecensioner menar att det är ett bra spö för dess ändamål och pris men att det vid tillfällen har gått sönder alldeles för enkelt, och det håller vi med om!

Det kan vara bra att ha i åtanke när du införskaffar dig detta spö att det inte är det absolut bästa teleskopspöt på marknaden, utan är i stället ett bra och billigt alternativ för dig som är ny inom branschen.

Fladen Universal Tele haspelspö är med stor marginal det billigaste haspelspöt på vår lista då du kan köpa det för omkring hundralappen. Ett bra nybörjarspö helt enkelt!

*Utgått

Vanliga frågor om teleskopspö

Är teleskopspö bra?

Ett teleskopspö är ett utmärkt alternativ för dig som ofta finner dig på resande fot. Teleskopspön är hopfällbara spön som smidigt och enkelt fäller ihop sig och blir så små att dem får plats i en ryggsäck. Om du ofta vandrar, reser eller åker mycket bil och behöver enkelt få med dig dina spön så finns det inget bättre alternativ än ett teleskopspö.

Vilket är det bästa teleskopspö?

Vilket teleskopspö som passar dig bäst beror mycket på vad det är du är ute efter och hur mycket erfarenhet du har. I denna artikel så hittar du en rang av olika spön som passar allt från nybörjaren till experten. Ett styvt och långt kolfiberskaft passar bättre dig som är en erfaren fiskare medan ett mindre och enklare spö, som till exempel Fladen Universal Tele Haspelspö, passar en nybörjare bättre.

Hur mycket kostar ett teleskopspö?

Beroende på vilket teleskopspö du föredrar så kan priset variera. De allra dyraste spöna som vi har med på denna lista kostar upp mot 600 kr medan de allra billigaste endast kostar 120 kr. Du får självklart ett bättre teleskopspö i de dyrare alternativen men det betyder inte under några som helst omständigheter att de billigare varianterna inte gör jobbet.

Vilket är det bästa teleskopspöt för barn?

Det finns inte direkt ett teleskopspö byggt för barn på dagens marknad. Dock så rekommenderar vi ett spö som väger lätt och inte är alltför långt. Om spöet är för tungt och för långt för barnet så kan det bli svårt för barnet att använda spöet på ett korrekt och effektivt sätt.

Hur mycket väger ett teleskopspö?

Teleskopspön kan variera otroligt mycket i vikt beroende på de material som använts för att tillverka fiskespöet. Det finns teleskopspön som inte väger mer än 1 kg och det finns teleskopspön som väger uppemot 10 kg.

Bästa teleskopspöt

Hur väljer man det bästa teleskopspöt?

Det bästa teleskopspöt varierar beroende på personen som skall använda det. För en erfaren fiskare som har många år på nacken så är vissa alternativ bättre än andra, som kanske skulle passa en nybörjare betydligt bättre.

Ändamål

Därefter är det viktigt att veta vad ändamålet med fiskespöet är. Handlar det om allmänfiske eller kommer det att användas till ett mer specifikt fiskande? Vid specifikt fiskande så kan du behöva ha ett spö som kan hantera de drag som du använder dig av för att attrahera just den fisk du är ute efter. Vissa teleskopspön kan inte hantera drag och beten som väger mer än 25 g medan andra kan användas för beten och drag upp emot 80 g. Så det är utan tvekan väldigt viktigt att du vet vilket typ av fiske du kommer att använda fiskespöet till.

Ihopfällbarhet

En annan viktig faktor i ditt inköp av ett teleskopspö är att se till att spöet fäller ihop sig tillräckligt för dig. Om du kommer att resa med en ryggsäck så är det viktigt att du vet att fiskespöet passar i din ryggsäck innan du köper det. Om du reser med bil så kan dina alternativ vara fler i och med att nästan alla teleskopspön fäller ihop sig till mindre än en meter. Det finns dock vissa spön som blir otroligt små hopfällda, medan andra inte blir allt lika små och smidiga.

Pris

Pris är också en faktor som kan spela in i ditt val av teleskopspö. Dessa fiskespön inte är alltför dyra i jämförelse med andra typer av fiskespön men det finns utan tvekan billigare och dyrare varianter. Om du letar efter ett spö som ska räcka ett par år så är det viktigt att spendera ett par hundra lappar till. De allra billigaste modeller på marknaden har visat sig relativt svaga och kan enkelt gå sönder.

Teleskopspö test

Hur gjorde vi vårt teleskopspö test?

Vårt teleskopspö test har utförts genom en ordentlig och genomförlig undersökning av artiklar, experttester och användarrecensioner. Vi har inte själva testat dessa teleskopspön utan har samlat ihop all information vi har kunnat hitta och har därefter summerat den informationen i denna artikel.

Ändamålet med artikeln är att presentera läsaren med en faktabaserad text med ett objektivt perspektiv som ger honom eller henne en god och välformad uppfattning om marknadens teleskopspön.

Vi hoppas att denna artikel är lika hjälpsam för nybörjare inom branschen som den är för experter som fiskat under många års tid. Tack för din läsning om det bästa teleskopspöt och vi hoppas att du har fått ut något av denna artikel!

Källor