Fiskevåg bäst i test – hitta bästa fiskevågen!

Senast uppdaterad 11 juni 2023

Letar du också efter fiskevåg bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln visar vi dig den bästa fiskevågen. I slutet av artikeln hittar du också lite svar på vanliga frågor.

Vad är meningen med att fiska upp storfångsten om man inte kan skryta om dennes storlek till sina nära och kära? För många fiskare så är det en viktig del av fiskeäventyret att kunna väga sin fångst. Vare sig du är en nybörjare eller en erfaren sportfiskare så kan du komma att behöva en fiskevåg.

Det finns ett flertal olika modeller och typer av fiskevågar på dagens marknad som också varierar ordentligt i pris. I denna artikel så tar vi dig igenom några av de mest omtyckta fiskevågorna som finns tillgängliga. Vi ger dig också svar på några av de vanligaste frågorna angående dessa vågar och dess användande.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för happyangler.se, pricerunner.se & outnorth.se

Fiskevåg bäst i test

1. iFish fiskevåg

2. Hurricane vattentät digital våg

3. Patriot Magnum fiskevåg

Prisklass: Billig

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

iFish fiskevåg – testvinnare! (40kg)

iFish fiskevåg
iFish fiskevåg

iFish digitalvåg är en högklassig och pricksäker fiskevåg som kan hantera en vikt upp till 25 kg. Detta är en av de absolut främsta fiskevågorna som du idag kan hitta på marknaden. Med dess S-formade vågkrok, stadiga och breda handtag och den vadderade transportpåsen med bältesclip så får du med denna fiskevåg allt som du kan komma att behöva.

Vikten visas på fiskevågens LCD-skärm som dessutom kommer med ett flertal funktioner som du kan använda dig av med hjälp av knapparna.

Denna fiskevåg har fina och positiva recensioner var du än vänder dig online och det finns många som menar, inklusive oss, att detta är den absolut bästa och exklusiva fiskevåg som du kan köpa.

Hurricane vattentät våg (50kg)

Hurricane vattentät digital våg
Hurricane vattentät digital våg

Hurricanes digitala våg är en blandning av exklusivitet och enkelhet. I denna digitala våg så får du en vattentät våg som är enkel att ta med sig och få plats med överallt både när du är ute och fiskar och när du befinner dig på resande fot.

Hurricans fiskevåg kan hantera fiskar som väger upp till 50 kg, så det finns väldigt få fiskar som inte kan vägas med hjälp av denna starka våg.

Vågen har ett inbyggt måttband som du enkelt kan använda när du fått fisk. Vågens display är en blå bakgrundsupplyst display som inte gör mer eller mindre än att visa dig fiskens vikt.

Denna vågs användarrecensioner är först och främst positiva med nöjda kunder som fått det de velat för priset som betalats. Det håller vi med om för det låga priset!

Patriot Magnum (50kg)

Patriot magnum fiskevåg
Patriot magnum fiskevåg

Patriot Magnum är en digital våg som drivs av AAA-batterier. Denna våg kan hantera och väga din fångst som väger upp till hela 50 kg.

Detta är en simpel våg som har en blå bakgrundsupplyst skärm som erbjuder dig att se fiskens vikt i tre olika enheter: kg, lb och oz. Vågen har även en funktion som låter dig tarera vågen om du skulle behöva göra det.

Patriot Magnum är tillverkad i en hård plast som tack vare dess hållbarhet har potential för ett långt liv. I denna våg får du även med dig en termometer, ett 1 meter långt måttback och en upphängningskrok som du kan använda för att hänga upp kroken när den inte används.

Patriot Magnum har till största del positiva kundrecensioner och nöjda kunder. Fiskevågens stadiga handtag får ordentligt med beröm av kunderna då det verkar vara denna produkts så kallade edge, något vi håller med om.

Allt som allt en billig fiskevåg som passar de allra flesta!

Berkley Tube Scale fjädervåg

Rapala-RCD-Tube-Scale
Rapala-RCD-Tube-Scale

Berkley Tube Scale är en klassisk och enkel fjädervåg. Detta är ett utmärkt alternativ för nybörjaren som än har mycket att lära.

Det är en billig fiskevåg som är känd för att kunna hålla under många års användande. I jämförelse med de andra produkterna som vi har med på denna lista så kan den dock tyvärr inte denna våg mäta sig med deras funktioner och tillbehör. Den har varken en digital skärm eller ett måttband.

Men Berkley Tube Scale är det enkla och hållbara alternativet för dig som behöver en fiskevåg men som inte är redo att investera i något dyrare och mer komplicerat.

Kortfattat ett grymt alternativ för dig som vill ha en så portabel och billig fiskevåg som möjligt!

Vanliga frågor

Hur fungerar en fiskevåg?

En fiskevåg används för att snabbt och enkelt kunna väga din fångst på plats direkt efter att du fångat fisken. Det finns fiskevågar i form av fjädervågar och i form av digitalvågar och beroende på dina preferenser, erfarenhet och ändamål så kan den ena passa bättre än den andra.

Vad är skillnaden på en fjädervåg och en digital?

En fjädervåg är vad som under större delen av vår tid använts för att väga saker och ting. När fisken hängs på fjädervågens krok så dras vågens fjäder ut. Större vikt gör att fjädern dras ut mer och mindre vikt gör att fjädern inte sträcks ut lika mycket. Fjädervågen brukar i de flesta fall ha linjer som visar vikten där fjädern stannar och du kan på så sätt se hur mycket fisken väger. En digital fiskevåg fungerar på ett modernt sätt då fisken hängs på kroken och du kan på en gång se fiskens vikt på vågens digitala skärm.

Hur använder man en fiskevåg?

Beroende på om du använder en fjädervåg eller en digital fiskevåg så går det en aning annorlunda till. Med en fjädervåg så hakar du på en gång i fisken på kroken och låter fisken hänga i luften medans du håller i vågen.

På detta sätt får du snabbt fram fiskens vikt. När du använder dig av en digital fiskevåg så bör du först och främst tarea din våg för att den ska vara inställd på rätt vikt. Sedan så väljer du vilken enhet du vill väga fisken med (kg, lbs eller oz). Det är först och främst detta, förarbetet, som skiljer sig mellan den digitala fiskevågen och en fjädervåg. Därefter så går det till på samma sätt som med fjädervågen, häng fisken på kroken och se till att den helt och hållet hänger i luften.

Bästa fiskevågen

Hur väljer man den bästa fiskevågen?

Att välja den bästa fiskevågen kan kännas överväldigande och svårt. Men det behöver det verkligen inte vara. Även om det finns massvis med olika fiskevågar på marknaden så skiljer de sig inte alltför mycket när det väl kommer till deras funktion; att väga en fisk.

Välj det du känner dig bekväm med

Det första valet du bör göra är att välja om du vill använda dig av en fjädervåg eller en digital fiskevåg. Det positiva med fjädervågar är att de tar vatten mycket bättre och att du aldrig behöver oroa dig för batterier. En digital fiskevåg ger dig funktioner som inte fjädervågen har som till exempel att kunna välja enhet eller att kunna tarea vågen. I slutändan så är det viktiga att välja den vågen som du känner att du hanterar bäst och som du känner dig bekväm med.

Fiskevåg test

Hur gjorde vi vårt fiskevåg test?

Detta fiskevågs test har utförts genom en detaljerad och genomförlig undersökning av artiklar, experttester och användarrecensioner för att få en bättre uppfattning om den bästa fiskevågen. Vi tittade också lite på vad våra egna tester av fiskespön sa var ett ungefärligt mått på svenska fiskar!

Vi har inte själva testat dessa fiskevågar utan har samlat ihop all information som vi har kunnat hitta och har därefter summerat den informationen i denna artikel. Ändamålet med artikeln är att presentera läsaren med en faktabaserad text med ett objektivt perspektiv som ger honom eller henne en god och välformad uppfattning om marknadens fiskevågar.

Vi hoppas att denna artikel är lika hjälpsam för nybörjare inom branschen som den är för experter som fiskat under många års tid. Tack för din läsning om den bästa fiskevågen och vi hoppas att du har fått ut något av denna artikel!

Källor